我爱数星星网

         
当前位置: 主页 > 程序测试 >

吉林双辽市2017高考英语阅读理解一轮训练试卷(10份)

时间:2020-10-14 14:01 来源:网络整理 转载:我爱数星星网
高中试卷,人教版。吉林双辽市2017高考英语阅读理解一轮训练及答案(10份****)吉林双辽市2017高考英语一轮阅读理解训练(三)及答案.doc吉林双辽市2017高考英语

  此资源为用户分享,在本站免费下载,只限于您用于个人教学研究。

吉林双辽市2017高考英语阅读理解一轮训练及答案(10份****)
吉林双辽市2017高考英语一轮阅读理解训练(三)及答案.doc
吉林双辽市2017高考英语一轮阅读理解选编(二)及答案.doc
吉林双辽市2017高考英语一轮阅读理解训练(二)及答案.doc
吉林双辽市2017高考英语一轮阅读理解训练(五)及答案.doc
吉林双辽市2017高考英语阅读理解一轮训练(二)及答案.doc
吉林双辽市2017高考英语阅读理解一轮训练(三)及答案.doc
吉林双辽市2017高考英语阅读理解一轮训练(五)及答案.doc
吉林双辽市2017高考英语阅读理解一轮训练(一)及答案.doc
吉林双辽市2017高考英语阅读理解一轮训练及参考答案.doc
吉林双辽市2017高考英语阅读理解一轮训练及答案.doc
  吉林双辽市2017高考英语一轮阅读理解选编(二)及答案
  阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。
  (2013•合肥市二模,B)
  Walking in a farmers' market often brings one to explore new food options, and now more locally¬farmed protein choices are available to help bridge the gap between our meals and the farms on which they originated. More and more local small farms are popping_up in opposition to factory farms.
  Today's co**ercial farms do not fit the image that comes to mind while happily singing along to “Old McDonald”. Instead, most of the nation's food comes from CAFOs, Confined Animal Feeding Operations, where animals are kept in tightly enclosed conditions as they are fattened up and readied to be killed for food.
  Fortunately, knowing exactly where one's food comes from has led to an increase in the availability of what is known as “grass¬fed” beef. Technically, all cattle are grass¬fed for at least a limited amount of time, but what makes the meat significant is that it is grass¬finished, not force¬fed corn, soy or grains. This change in diet makes all the difference since corn is not part of the cow's traditional diet, and therefore causes major health issues for it. To deal with the health issues, antibiotics (抗生素) are used and some of the antibiotics used to treat the cattle are similar to those given to humans, so they can decrease the effectiveness of medicine when a consumer is sick.
  A healthier diet for the cattle leads the meat to lower in both fat and calories. And when cooking grass¬fed beef, you'd better use a slightly lower temperature to make it more delicious.
  文章大意:本文是一篇议论文。为了应对机械化农业的弊端,越来越多的小农业开始兴盛起来了,它们生产的农畜牧产品不仅丰富了人们的一日三餐,同时也更绿色、更健康。
  1.The underlined words “popping up” (in the 1st paragraph) probably means ________.
  A.improving           B.fading             
  C.profiting             D.appearing
  答案:D 词义猜测题。根据文章第一句中“and now more locally¬farmed protein choices are available”可知,现在有更多的当地小农场喂养的动物可满足人们对蛋白质的需求,即当地出现了越来越多小农场,由此可知,appear与pop up意思最为接近,故答案D符合文义。
  2.The song “Old McDonald” describes ________.
  A.animals raised freely on local farms
  B.animals kept in tightly enclosed conditions
  C.co**ercial farms providing fast food
  D.co**ercial farms providing unpopular foods
  答案:A 推理判断题。根据文章第二段第一句“Today's co**ercial farms do not fit the image...”的提示和下文对商业农场喂养动物的方法的描述可知,the song “Old McDonald”所描述的喂养方式正好和商业农场相反,由此可推知,答案A符合文义。
  3.Some medicines are less effective for beef consumers probably because ________.
  A.some cattle feed on grains
  B.all cattle diet on grass
  C.some medicines are used to treat sick cattle
  D.some antibiotics are used by both cattle and people
  答案:D 细节理解题。根据文章第三段最后一句中“and some of the antibiotics used to treat the cattle are similar to those given to humans...”可推知,答案D符合文义。
  4.We can infer from the text that ________.
  A.food from local farms can help add to the variety in our daily meals
  B.soy or grains are on the list of traditional diets of the cattle
  C.corn for the cattle leads the meat to lower in both fat and calories
  D.lower temperature makes grass¬fed beef more delicious
  吉林双辽市2017高考英语一轮阅读理解训练(二)及答案
  阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。
  (2013•南京市二模,D)
  While waiting to pick up a friend at an airport in Portland, Oregon, I had one of those life¬changing experiences that you hear other people talt—the kind that happens to you unexpectedly. To me, this happened and was only two feet away from me.
  Locating my friend among the passengers, I noticed a man coming toward me carrying two light bags. He stopped right next to me to greet his family.
  First he walked to his youngest son (maybe 6 years old) as he laid down his bags. They gave each other a long, loving hug. As they separated enough to look in each other's face, I heard the father say,“It's so good to see you, son.  I missed you so much!” His son smiled somewhat shyly, and replied softly,“Me, too, Dad!”
  Then the man stood up, gazed into the eyes of his oldest son (maybe 9 or 10) and while cupping his son's face in his hands said, “You're already quite a young man. I love you very much, Zach!” They too hugged a most loving, tender hug.
  While this was happening, a baby girl (perhaps one or one¬and¬a¬half¬year old) was squirming (扭动) excitedly in her mother's arms, never once taking her little eyes off the wonderful sight of her returning father. The man said,“Hi, baby girl!” as he gently took the child from her mother. He quickly kissed her face all over and then held her close to his chest while rocking her from side to side. The little girl instantly relaxed and simply laid her head on his shoulder, motionless in pure contentment.
  After several moments, he handed his daughter to his oldest son and declared,“I've saved the best for last!” and went to give his wife the longest, most passionate kiss I ever remember seeing. He gazed into her eyes for several seconds and then silently mouthed, “I love you so much!” They stared into each other's eyes, beaming big smiles at one another, while holding both hands.
  For an instant they reminded me of newly¬weds, but I knew by the age of their kids that they couldn't possibly be. I puzzled about it for a moment then realized how totally attentive I was in the wonderful display of unconditional love not more than an arm's length away from me.  I suddenly felt uncomfortable, as if I was invading something sacred, but was amazed to hear my own voice nervously ask,“Wow! How long have you two been married,”
  “Been together fourteen years total, married twelve of those.” he replied, without breaking his gaze from his lovely wife's face. “Well then, how long have you been away,” I asked. The man finally turned and looked at me, still beaming his joyous smile. “Two whole days!”
  Two days? I was stunned. I had assumed he'd been gone for at least several weeks—if not months. I know my expression betrayed me. “I hope my marriage is still that passionate after twelve years!”
  The man suddenly stopped smiling.
  He looked me straight in the eye, and with forcefulness that burned right into my soul, he told me something that left me a different person, “Don't hope, friend... decide!” Then he flashed me his wonderful smile again, shook my hand and said,“God bless!”
  With that, he and his family turned and walked away together.  I was still watching that exceptional man and his special family walst out of sight when my friend came up to me and asked, “What'cha looking at,” Without hesitating, and with a curious sense of certainty, I replied,“My future!”
  文章大意:本文是一篇记叙文。作者通过讲述自己在机场看到一家人在分别两天重逢后的亲密场景及男主人对作者所说的话,表达了这次事件对自己的震撼,并下定决心拿出更多的爱给自己的家人。
  1.Which word could best describe the baby girl?
  A.Quiet.              B.Innocent.          
  C.Naughty.             D.Sweet.
  答案:D 推理判断题。根据第五段第一句和最后一句可知,这个小女孩非常的可爱,见到父亲时,她在母亲的怀里扭动,非常地兴奋,在父亲怀里的时候她把头放在父亲的肩膀上一动不动。故答案选D。
  2.The writer suddenly felt uncomfortable because ________.
  吉林双辽市2017高考英语一轮阅读理解训练(三)及答案
  阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。
  (2013•东北三省三校第二次联考,C)
  UGG boots have been a winter¬weather fashion for several years now, combining function, comfort, warmth and even some style. What many UGG¬enthusiasts don't know is that their boots are a breeding ground for bacteria and cause foot problems.
  Doctors believe the boots, which are particularly popular among young teenage girls, are leading to a rise in the number of people suffering pains in their feet and knees.
  Dr. Ian Drysdale, head of the British College of Osteopathic Medicine, believes because the foot does not get the proper support on the inside, it will lead to more ankle, knee, hip and back problems. “These boots are not designed for outside wear. Just because something becomes a trend or fashionable doesn't mean it's good or right,” he said. “The particular problem with this type of footwear is that it is unsupported. It's a slipper. You wouldn't normally expect to be doing outdoor activities from something that's indoor. If you decide to wear your pajamas outside all the time, someone will come up and say it's not a good idea.” Dr. Drysdale explained that the feet issues become a particular problem among young teenage girls, whose bones are “plastic” and developing when they are growing. “If that structure is developing in an inappropriate way,” he said,“then the ultimate structure will be deformed.”
  Mike O'Neill, a consultant surgeon, said,“As the foot slides around, you get wear and tear  (磨损) on the joints on the inside of the foot. The ankle is in the wrong position, the thigh bone also changes position, and you get an abnormal movement in the pelvis, which leads to back problems.”
  UGG Australia, who makes the designer version of the boots, told The Daily Wirror that their boots are “comfort” rather than “performance” footwear and consumers should be aware of “knockoffs (仿制品)” which lack reinforced heels in their boots.
  文章大意:本文是一篇议论文。文章介绍了雪地靴因它的时尚、舒适、保暖等特性而备受年轻女孩的青睐。但研究人员发现,在它时尚的外观背后,隐藏着一些不为人知的健康隐患。
  1.Teenage girls prefer to wear UGG boots because of the following EXCEPT ________.
  A.design              B.comfort           
  C.quality                D.warmth
  答案:C 细节理解题。根据文章第一段第一句“... combining function, comfort, warmth and even some style.”可知,A、B、D三项都是年轻女孩喜欢雪地靴的原因。故C项正确。
  2.According to Dr. Ian Drysdale, ________.
  A.there is a possibility that bacteria will multiply in UGG boots
  B.wearing UGG boots will lead to more ankle and toe problems
  C.it's not a good idea to wear boots liGG outside all the time
  D.teenage girls' bones are plastic enough to wear UGG boots
  答案:C 细节理解题。根据文章第三段中“‘These boots are not designed for outside wear. Just because something becomes a trend or fashionable doesn't mean it's good or right,’ he said. ‘The particular problem with this type of footwear is that it is unsupported.’”可知,C项正确。
  3.The underlined word “deformed” is closest in meaning to ________.
  A.shaped              B.strengthened       
  C.reformed             D.damaged
  答案:D 词义猜测题。由语境可知,年轻女孩子的骨头正在发育,具有一定的可塑性。如果骨骼结构以一种不合适的方式发育的话,骨骼就会损伤,发生变形。shaped合适的,有计划的;strengthened使加强的;reformed革新的;damaged损伤的,毁坏的。此处与倒数第二段中“back problems”相照应。故D项正确。
  4.Which of the following can be the best title for the text?
  A.Potential Harm of UGG Boots           
  B.The Popularity of UGG Boots
  C.The Unique Design of UGG Boots       
  D.Benefits of UGG Boots

------分隔线----------------------------
栏目列表
推荐内容